9 d’octubre valencià i en pau

Dia de TOTS i TOTES

S’acosta el Dia de TOTS els valencians, el proxim 9 d’Octubre. Els valencians i les valencianes celebrem que un 9 d’Octubre el Rei Jaume I va entrar en la Ciutat de Valencia. Des d’eixe moment va deixar d’exixtir la Taifa Musulmana de Valencia. Naixque el Regne de Valencia, quin centre era el Cap i Casal. Les costums es varen fer llei i es va publicar un Codix, Els Furs de Valencia. 

780 anys d’historia del Regne de Valencia

Els Furs de Valencia arreplegaren mes de 1000 lleis, que eren les normes de convivencia i les costums de l’epoca. lo que la gent no sap es que els primers cent es referien exclusivament al Cap i Casal i els següents eren els propis del restant del territori del Regne. Per lo que eren els Furs de la Ciutat i Regne de Valencia.

El 9 d’Octubre de 1238 naixque el Regne de Valencia. 780 anys d’historia com a Regne Cristià, encara que Balansiya ya existia com a Taifa Musulmana.

Preocupacio des d’AVANT per l’escalada de violencia verbal en rets socials

S’acosta el 9 d’octubre i augmenta la nostra preocupacio des d’AVANT. Es per aixo que AVANT registra en Delegacio del Govern una serie de preocupacions per l’escalada de violencia verbal en rets socials. No entenem eixa campanya dels anomenats “antifascistes” que volen impondre el seu fascisme. 

En base a este informe i despuix de demanar una manifestacio baix el lema ” El poble Valencià es un poble de pau que mira cap al FUTUR” la Subdelegacio del Govern nos va citar a una reunio la semana pasada.

Reunio en el Subdelegat del Govern

Una reunio en la que acodirem tres membres d’AVANT i en la que se nos va mostrar la cara mes amable del subdelegat. En la mateixa se nos va fer publica quines associacions o colectius havien demanat concentracions o manifestacions. Per al 9 d’octubre per al vesprada. Tambe a quines s’havia denegat el permis i a quines s’havia permitit i el canvi d’horaris.

Manifest d’AVANT despuix de la reunio

Despuix d’esta reunio manifestem lo següent:

Despuix de la reunio de coordinacio en la Subdelegacio del Govern, en José Roberto González i tot lo que està apareguent en rets socials volem comunicar lo següent:

1.Felicitem al senyor José Roberto pel seu encaix i per aplicar la llei, es nota prou la seua professionalitat. Dir que en el senyor Herrera ( del PP) brillaba esta professionalitat per la seua total ausencia. Nos hem portat una molt bona impressio de voste i del seu equip.

2. Tan sols tres entitats valencianistes han demanat el poder manifestar-se el 9 d’octubre. Des d’AVANT no entenem ad aquells que porten mesos diguent que tenim que parar al ranci catalanisme violent i quan tenim la llei en la ma i l’oportunitat no la utilicem. Des d’AVANT ho hem fet.

3.Son les entitats Regne de Valencia de Gais i Lesbianes, Unio i AVANT les uniques que han demanat manifestar-se des del moviment valencianiste.

4.Podem afirmar a dia de hui que tant el Colectiu LGTBI com AVANT seguim cap avant en la nostra intencio, i que seguix les amnifestacions en peu.

Rebuig de la violencia i respal al colectiu LGTBI

5.Rebujem la violencia i donem el nostre respal als companyers de l’Associacio Regne de Valencia de Gais i lesbianes.

6. El dissabte tinguerem junt a atres entitats de tall moderat una reunio de treball i coordinacio per a d’estes anifestacions. Les dos tiren avant per una qüestio d’estrategia, la primera serà mes social i cultural, i la segon mes politica. Encara que TOT lo mon que rebuje la violencia te cabuda en elles.

7.Els que defengam la Llibertat, la IGUALTAT i el Respecte entre tots estarém presents en les dos, com toca.

8.Nos e pot donar els horaris concrets perque encara estem junt al senyor Subdelegat acabant de tancar els “flecos”.

9. Duu molt de treball l’organisacio d’este tipo d’actes, es per aixo que aquell que vullga unir-se o colaborar, te el mail de info@avantvalencians.org a la seua disposicio.

10. Per lo que nos toca com AVANT, la manifestacio que organisem tenim la colaboracio de Los Verdes, Plataforma LLEV.  Tambe de les nostres organisacions AVANT LGTBI i Dones d’AVANT. A hores d’ara cap organisacio mes s’ha afegit a la convocatoria quin lema es “El Poble Valencià es un poble de pau que mira cap al futur”.

Convocatoria d’AVANT

Des d’AVANT per lo tant convoquem per la PAU, la LLIBERTAT, la VALENCIANIA. Pel nostre futur, en el que es protegixca nostre patrimoni, nostre Mig Ambient, a les persones, i es treballe pel FUTUR de TOTS i TOTES.

“El Poble Valencià es un Poble de pau que mira cap al FUTUR” en nostre lema, i convidem a TOTS i TOTES. Tot lo mon que rebuje la violencia, ame a la nostra terra, acodixca en Reals Senyeres. Que ho façai de forma pacifica qui vullga cridar al vent, a les persones, al mon que volem Un Món Valencià en PAU i LLibertat. A  on no caben les actituts violentes ni els fascismes d’extrema esquerra o d’extrema dreta. Volem sumar gent de pau, gent de be.

Qui vullga adherir-se ha d’enviar un mail a info@avantvalencians.org

Lloc i hora de la convocatoria

Esperém vostra presencia en pau i llibertat la vesprada del 9 d’Octubre, en el carrer Hospital canto en Guillem de Castro a les 19:30h.

Adhesio i respal a la convocatoria LGTBI

Igualment nos adherim a la manifestacio dels companyers del Colectiu LGTBI de Regne de Vlencia Gais i Lesbianes. Que serà unes hores abans. Esta manifetacio partirà des de Sant Agusti fins al Parterre.

 

ARRAN i la CUP criden a la desobediencia

Com bons antisistema criden a desobeïr la llegalitat,  es per aixo que en bon criteri la Sbdelegacio del Govern els ha prohibit la seua manifestacio. Ademes ni ho havien demanat, s’havien amagat darrere del Sindicat d’estudiants dels paisos catalans.

El radicalisme d’extrema dreta tampoc està content

Per una atra banda, els mijos de l’exgtremisme radical de dretes tambe estan bramant. Algo estarém fent des d’AVANT quen els radicals no estan contents. Rebuig total fem des d’AVANT a les paraules de les persones proximes a l’extrema dreta en paraules com estes:

Estes “persones” s’amaguen darrere la Senyera per a mostrar la cara mes cruel del ser humà. A la fi, demostren la seua homobofia total i el seu radicalisme, es per aixo que des d’AVANT condenem estes paraules tan desafortunades. Els “individuos” son les persones que plenes d’odi descalifiquen a les atres i s’amaguen darrere de la nostra Senyera.

 

 

Los comentarios están cerrados.