Politica: AA Punt o la nova ferramenta de propaganda del regim.

Canal 9, la RadioTelevisio Valenciana Valencia

Canal 9, la Televisio publica dels valencians va començar les seues emissions el 9 d’Octubre de 1989. Una Llei de les Corts Valencianes havia manat a la Generalitat Valenciana crear l’ent audiovisuals per al servici dels valencians.

Primer logotip de Canal 9 RTVV

RTVV: Manament de les Corts Valencianes

La llei 7/84 de 4 de Juliol de 1984 establia la creacio de l’entitat publica Radio Televisio Valenciana Valencia ( RTVV). De fet establix: “per a fer alvançar la consolidacio de l’Administracio Autonomica i la presa de conscioncia dels nostres trets diferencials com a poble.”  Tambe diu:” naix per a fomentar el desplegament de les peculiaritats del poble valencià” Igual que diu “per a facilitar la participacio de tots els ciutadans en la vida politica, economica, cultural i social.

Eixa RTVV naixia com a  servici public, pero pronte es va convertir en l’agencia de colocacio del govern de torn. Eixa televisio acumulà treballadors i afins al partit en el poder. De repent, es va convertir en la millor ferramenta de propaganda politica que podia trobar cap govern.

Edifici de la RTVV en Burjassot

Un aparat de propaganda politica que lastrava la caixa de la Generalitat Valenciana. Ya que tenia una plantilla superior als 1700 treballadors, a la volta que “externalisaven” molts programes. Una caixa sense fondo. La Generalitat Valenciana a pesar de ser el millor “aparat propagandistic” del PPCV, va tindre que fer un Expedient de Regulacio d’Empleo.

El mateix va fer fora de RTVV vora 1000 treballadors, deixant la plantilla en vora 700 treballadors. El PP havia utilisat Canal 9 com a agencia de colocacio i com a altaveu dels seus dirigents. S’havia anat de la mà el chiquet que s’havia creat…

Roda de Prensa anunciant el tancament de RTVV

Cronica d’una mort anunciada

Quan els tribunals varen declarar illegal l’ERE, el President de la Generalitat Alberto Fabra va decidir tancar RTVV. El 5 de novembre en una Roda de Prensa en el Palau de la Generalitat Valenciana Alberto fabra va fer l’anunci del tancament de RTVV. Es donava la sensacio de que RTVV havia segut un mocador utilisat pel PP. El PPCV quan ya l’havia utilisat i no sabia com seguir gestionant un ent que acumulaba perdues multimillonaries, el llançava a la paperera.

Molts mijos de comunicacio es feren reso de la noticia del tancament. Escomençava el proces de tancament que culminaria en que la propia Generalitat Valenciana enviaria el requeriment de tancament via judicial. este tancament es faria acompanyat de policia, en unes imagens bochornoses que va capitalisar l’oposicio perfectament.

Ultimes imagens de Nou. RTVV

La Tele es va ennegrir i la radio silenciar

I a la fi, el negre va regnar en les pantalles de televisio i el silenci es va apoderar de la radio. Els valencians i les valencianes començaren a protestar perque volien una televisio publica, en trellat. No volien una agencia de colocacio, i volien que es fera en una plantilla raonable. Els valencians volien que tornara a ser un servici public d’informacio als valencians…

Pero vingue el canvi en el govern i l’oposicio ara es qui portava el control de la Generalitat Valenciana. Llavors, els que havien promes la tornada d’eixa televisio, ara tenien un problema greu entremans. ¿I ara que fem? es preguntava Monica Oltra i Compromis, tambe Podemos i el Psoe… Puix a la fi, havien promes als treballadors tornar a obrir Canal 9…

I el lio va escomençar de nou

Primer, les promeses de tornar a agarrar treballadors es varen esfumar. Es va tornar a llançar l’idea de la nova RTVV. Priemr es va fer el Consell Audiovisual de Mijos de Comunicacio, a on estaven presents el PP, Psoe, Cs, Podemos, Compromis, i els sindicats majoritaris. Varen aprovar un nom creat per Risto Mejide i una directora amiga de Monica Oltra i que era la corresponsal de TV3 en Valencia. Periodista que ajudaba a Compromis. Les sospites pronte varen apareixer i pareixien prou fonamentades.

Primer erro: Es diu A Punt pero registren AA Apunt

El nom seria A punt, pero registrarien en patents i marques com va alvançar AVANT AA PUNT perque eixe nom ya estava enregistrat. I despuix d’este erro. Prou mijos de comunicacio varen traure la noticia del nom… com Las Provincias, o atres mijos com Informa Valencia. Les troles escomençaven de nou.

Despuix la catalanista amiga de Monica Oltra Ampar marco, va ficar a dit a tot els eu equip. Passat aço es varen obrir bolses de treball a on es primaven als antics treballadors, que ya havien cobrat les indemnisacions de la Generalitat Valenciana. Estes persones, tornaven de nou a RTVV, en molts diners en les boljaques.

Començament de AA Punt

I començaren les emissions en radio, i va començar el cantant de la Gossa Sorda, i com no, Diputat de Compromis… i els seus amics independentistes catalanistes… Ampar Marco no fea mes que demanar diners ” per a poder començar les emissions”.

Puix be, hui han començat les mateixes, i nostres dubtes s’han esfumat… s’ha parlar de la catalanista Escola Valenciana, dirigida per dirigents de Compromis, i el llenguage utilisat dista molt al del carrer. AA Punt te un codic d’estil al mes pur estil barceloni. 

I el independentisme catala es va unit a la festa

Puix si faltava algu per a unir-se a esta festa de catalanisme, el fugat Carles Puigdemont ha escrit un tweet.

Un tweet que AVANT ha contestat en respecte i educacio. Defenent com sempre els interessos valencians, com no podia ser d’atra manera. 

 

 

 

 

 Des d’ AVANT pensem que s’ha de despolitisar una radiotelevisio que naix ya torta. Massa sospites recauen ya en la nova RTVV. Des de nostra formacio rebujem una televisio que seguixca com ya està passant en la nova agencia de colocacio d’amiguets, que siga de nou un aparat de propaganda del govern de torn.

 

Una televisio plural, en plantilla coherent i no al servici del govern de la Generalitat Valenciana

Exigim una televisio publica de calitat i als servici dels valencians i valencianes, en una plantilla coherent i que siga un mig plural. Fins ara ya ha donat accions de ser tot lo contrari, una atra Canal 9 tenim ya que pagar els valencians.

No volem una sucursal de TV3 en Valencia que faça mes propaganda del regim i pague a estomacs agraïts

Los comentarios están cerrados.