Benestar Social: Uns desdonen i atres fan negoci

Tots hem pogut vore les imagens del desdonament d’Elig d’ahir, unes imagens desgarradores a on una familia en tres chiquets s’ha quedat en lo carrer. Un deute de 18.000€ per impagament d’hipoteca ha fet que la seua vivenda, de la que ya havia aportat 40.000€ la familia haja passat a un “Fondo Buitre” de Luxemburgo. Ara la familia s’ha quedat en un deute de mes de 15.000€ i en lo carrer en tres menors. 

Hem de reflexionar al voltant d’este tema, i podem facilment comprobar com el parc de vivendes de titularitat publica o conegudes com vivendes socials en Espanya ronda el 2% de la vivenda. En França supera en 15% i en Holanda aplega a mes del 30%. 

La crisis ha fet vendre a fondos d’inversio o “Buitres” packs de vivendes a un preu inferior al de mercat. La SAREB, o el banc roïn (que paguem entre tots). Eixe que va comprar els pisos dels bancs i les promocions a preu de “ganga” per a netejar els balanços de les entitats finançeres privades, es el que mes ha venut. Tambe les administracions publiques, com el cas de Madrit, ha venut grans pack de vivendes a estos fondos, pero tambe seguixen venent les entitats finançeres.

Lo que nos preocupa, son dos situacions especialment:

1.Les administracions publiques que es comprometeren que llevarien els conters de les entitats que procediren a desdonar (com l’Ajuntament de Valencia) no ho han fet. Es una promesa electoral incomplida per el tripartit de Psoe-Compromis i PODEMOS.

2.Tenim administracions publiques com l’Ajuntament de Valencia, que llunt de augmentar el parc de vivenda publica, les que rehabilita les ven a preu de mercat com una inmobiliaria mes especuladora.

Si el govern central s’ha desentes de les persones, el tripartit aci, i TOTS els partits en representacio parlamentaria en Corts Valencianes han incomplit la seua paraula.

Per una part destinen la majoria dels escasos diners que venen a subvencionar a mijos de comunicacio i a colectius i associacions afins, i per atra, a pagar campanyes de publicitat d’autobombo, pero les necessitats de les persones, seguixen a la coa de les inversions.

AVANT junt a Los VERDES, exigim un canvi en les politiques reals, perque esta NOVA POLITICA s’assembla massa a la vella, de fet es casi calcada.

S’ha d’establir unes prioritats en el gast, en inversions en les persones fonamentalment, despuix en la sanitat i l’educacio, i lo demes sera accesori.

Los comentarios están cerrados.