Benestar Social: Buscant un psiquiatra en el sistema de salut public

A la busqueda i espera del psiquiatra

Buscant un psiquiatra en el sistema de salut public, es lo que fan molts pacients de la sanitat publica. En nostra Comunitat Valenciana tenim un psiquiatra cada 800 pacients, una volta mes, la falta de professionals es evident. En la Sanitat publica, els retalls sanitaris impost per la Generalitat del PP, llunt d’acabar, seguixen igual. Els professionals sanitaris publics son cada volta mes escasos. Aço s’ha cobert en interins, pero estos ademes es queixen de les pesimes condicions de treball. A on a voltes han treballat mes de 72 hores sense descans. 

Mal endemic de nostre sistema de salut

Els professionals sanitaris es necessari tinguen condicions llaborals dignes i siguen prou en numero

Este es un problema endemic de la nostra sanitat, que s’agreuja estrepitosament en estiu. En estiu s’agreujen donat que se retallen mijos per donar vacacions. Este pla estiu porta el caos a Hospitals com el de Port de Sagunt, ya que queda a soles un 30% de la plantilla normal. El problema ve quan cobrix arees d’estiu quina poblacio es multiplica per cinc en estiu com Canet o Gilet. La absoluta manca de previsio, es un problema que es ve arrastrant i que la Consellera Monton ( PSOE) no ha sabut o volgut donar solucio.

Si ad aço afegim la poblacio flotant o desplaçada des d’atres Comunitats Autonomes el problema es multiplica exponencialment.  La falta d’inversions en instalacions sanitaries es total, i de professionals ya ni parlem. 

Falta de finançacio. Prioritats.

La falta de finançacio per a cobrir estes necessitats es evident, pero el problema es pijor quan dins dels pocs recursos disponibles, les prioritats son unes atres.  I es que tenim que recordar que l’estiu passat la Consellera Carmen Monton ( Psoe) va comprar un equip carissim d’aire acondicionat per a les seues dependencies. La Conselleria va invertir en un aparat d’alta generacio, que ademes varen portar un fi de semana mes de 50 professionals des de Madrit. Tambe tenim que recordar que enguany el mobiliari ha segut canviat per un “mes modern”.

Nostre Secretari General Vicent Bellvís critica estes accions i propon solucions. “ Instem a Carmen Monton que acompanye a Chimo Puig esta mateixa semana a exigir al seu partit, a Pedro Sánchez una finançacio adeqüada. Tambe li exigim tinga una llista de prioritats.  Des d’AVANT pensem que el personal sanitari i les infraestructures son lo prioritari. N’hi ha que ficar mijos a una sanitat molt devaluada estos ultims cins anys

 

 

Los comentarios están cerrados.