Cultura: El PSOE descobrix les falles

El Govern de l’Ajuntament de Valencia està format pel tripartit de Compromis, PSOE i Valencia en Comu ( Podemos) i pareix que ya es nota que estem a un any de les noves eleccions municiapals i autonomiques i es per aixo que el PSOE de Sandra Gomez, vol donar la sensacio de marcar la diferencia en Compromis, quan recordem van de la ma en TOTES les decisions de Ribo i Compromis.

Per este fet, el PSOE de l’Ajuntament ha organisat unes jornades al voltant del mon faller, i ahir va ser l’inauguracio de les mateixes i una taula al voltant de la gestiod e la festa. Nostre Secretari General d’AVANT va asistir en representacio d’AVANT Los Verdes.

En la mateixa es va vorer que el PSOE no te cap solucio eficaç per a les Falles, perque una de les queixes mes repetides era el que la Generalitat valenciana NO DONAVA cap respal al mon faller, i li demanaven al PSOE se ho creguera, ( com si en la Generalitat no manara el PSOE).

Tambe es va deixar petent, que en a soles tres funcionaris que te la propia institucio de Junta Central Fallera es imposible aplegar a mes, al mateix que ningu entenia la promocio de les Falles o inclus les propies mascletaes se carreguen al pressupost de la Junta Central fallera (JCF).

Es varen donar les sifres de que JCF es un organisme depenent de l’Ajuntament de Valencia, i este Ajuntament dona un pressupost de 1.900.000€ i la propia Junta Central Fallera aconseguix vora 400.000€ en esponsors privats. La problematica, es que la promocio de la festa fallera recau en el pressupost de JCF i inclus les mascletaes i els actes massius de les falles.

Es el penultim organisme depenent de l’Ajuntament de Valencia en pressupost, de fet a soles per darrere està el Consell Agrari Municipal. Pero per contra, te un impacte economic directe (medit en 2016) de a soles les Falles de la Valencia Ciutat de 700 millons d’€. Ademes es varen comprobar com l’Ajuntament per al passat Open de Tenis va pagar un canon de 10 millos d’€ i l’impacte es va calcular en 60 millons, mentrimentres gasta en les Falles 1.900.000 € sent l’impacte de 700.000.000 €.

Per atra banda, el nombros public faller assistent, va dir una i atra volta la cantitat de problemes que van “ in crecendo” en el mon faller, i que cada volta els exigix mes i mes burocracia des de l’Ajuntament i que la colaboracio municipal es cada volta menor.

Des d’AVANT Los Verdes, anem a reunir-nos des d’este estiu en el mon faller i aportar noves idees i solucions, en propostes concretes, perque son part de nostra Cultura. Per aixo, era molt important escoltar al mon faller per a saber lo que verdarerament necessiten. Un colectiu de 100.000 persones en la Ciutat de Valencia i de prop de 300.000 persones en nostra Comunitat, representant vora un 6% de la poblacio.

Los comentarios están cerrados.