Cultura: Fuset i la creu maleïda

 

Hui, es celebra en moltes localitats de les nostres comarques, el Dia de la Creu, una celebracio cristiana a la que se l’ha afegit una tradicio pagana, que es la de celebrar el mes de les flors, la primavera, en lo que nostres carrers i plaçes apareixen engalanats en boniques Creus de Flors denominades Creus de Maig.

En la Ciutat de Valencia, es famos i tradicional el Concurs de Creus de Maig, que celebra la centenaria entitat valencianista de Lo Rat Penat i que ha recuperat la tradicio passant de les vora 10 creus, a mes d’un centenar pels carrers de la ciutat de Valencia. Una tradicio mes recuperada per esta entitat capdavantera en la cultura i tradicions valencianes.

Els anys de la crisis, feren que un concurs, que va aplegar a tindre mes de 120 creus en la ciutat, i per les que el propi Ajuntament, subvencionaba via ajuda a Lo Rat Penat en 100 € per composicio floral, i que entitats privades, aportaven els premis en dos seccions ( algunes creus estaven valorades en mes de 3000 €) varen passar a l’aportacio privada minima i despuix a que l’Ajuntament, a soles colaborara en 50 €.

Pero l’any passat, en la negacio d’ajudes a Lo Rat Penat per part de la Regidoria de Cultura Festiva de Pere Fuset, que ya es va carregar inclus la creu que es colocava baix el balco municipal, va fer eliminar l’ajuda monetaria a la seua colocacio a les creus, per lo que les creus plantades varen ser molt poques. Enguany l’Ajuntament, ha retirat l’unica ajuda que mantenia per ad este Concurs, i Lo Rat Penat s’ha vist obligat a eliminar inclus la quantia economica dels premis de les creus. 

Des d’AVANT i els nostres socis de Los Verdes, no enetem com una mostra d’art floral en lo carrer, una mostra de cultura popular, es pot vore eliminada per la Regidoria de “incultura Festiva de Pere Fuset i Compromis, en el consentiment del PSOE i Podemos.

Enguany, ha anat a mes, i es necessari per “ocupar l’espai public” el demanar permis per a este fi, i el sumum de la tontería ha aplegat quan la comissio fallera de Bisbe Jaume Perez – Lluis Oliag, donat que l’eleccio del seu President va ser no fa ni un mes, quan han passat esta peticio per registre municipal, se l’han denegat per no estar presentada abans de l’u d’abril… 

Lo Rat Penat ha intentat mediar en Pere Fuset, ¡¡que sorpresa!! de nou, no ha ates a raons, per lo que a la fi, a la Falla no li ha tocat mes remei, que montar la creu dalt de la vorera, beneïrla, inaugurar-la i traslladar-la despuix a l’interior del casal, per a no vore’s en una multa monetaria per “l’ocupacio illegal de vorera”.

Esta es la realitat d’un regidor “d’incultura” Festiva, que es creu, en el seu “cortijo particular”. I de nou, els partits del tripartit, continuen el seu respal en esta politica radical. L’oposicio, com sempre, no està, i C’s mai està interessat si no ixen en la foto, al igual que el PP, es preocupa mes de vendre que fan molt, quan en relitat no fan res, que de fer una oposicio real. Nosatres, des d’AVANT i junt a Los Verdes, continuarém treballant i denunciant estos fets.

Los comentarios están cerrados.