Els problemes s’arreglen “matant” al mensager

“Matar” al mensager, el nou arreglo politic.

Fernando Bonete dirigint la Banda Municipal de Valencia

Els problemes s’arreglen “matant” al mensager, o aixo deuen pensar els nostres governants. Esta volta el mensager al que han sacrificat es diu Fernando Bonete. Bonete fins fa uns dies era el Director de la Banda Municipal de Valencia.

Pareix que les desavenencies entre la regidora de Cultura Gloria Tello ( Compromis) i el Director s’han arreglat en el cese del mateix. I es que les aigües baixen mogudes en l’Ajuntament de Valencia, en moltes regidories que fan aigües. La Regidoria de Cultura no es una excepcio, i es la que porta el palau de la Musica, els museus i la Banda Municipal de Valencia.

La politica cultural de l’Ajuntament que fa aigües

Gloria Tello, ( Compromis)
Regidora de Cultura

Gloria Tello en les ultimes aparicions en public, en este cas fa mes d’un mes en plena Plaça dels Angels, ya va tindre que donar moltes explicacions. I es que el nostre Secretari General en la charrada de cultura va preguntar per moltissimes deficiencies “culturals” de l’Ajuntament.  Les respostes varen ser mes que sorprenents. La propia Gloria Tello va reconeixer no tindre prou funcionaris per obrir “tots els dies” els museus de la Ciutat. Tot i aixo va alvançar que en el propi Maritim l’Ajuntament ha proyectat fins a tres museus mes. Algo que pareix illogic a totes llums, ya que no es disposa de personal ni per a cobrir els actuals.

El no donar cap solucio al Metropol: Culpa del Psoe…segons Compromis

Per una atra banda, va culpar al Psoe del futur del Cine Metropol de Valencia. Va dir ella i el propi Fuset que els que volien tirar el Metropol eren els seus socis de govern, el Psoe. Una atra volta va culpar als demes de la nefasta gestio cultural. Moltes associacions porten mesos demanant una proteccio per a este antic cinema en ple centre de la Ciutat de Valencia. Ara està en mans de lo que vullguen fer en ell els constructors. L’Ajuntament s’ha desentes completament.

 

La Banda Municipal al llimit

En el cas de la Banda Municipal, pareix que ya porta mesos el propi ex-director Fernando Bonete recriminant que n’hi han mes de 20 plaçes de musics per cobrir.  Bonete ve diguent  que esta situacio es ya insostenible i ya afecta a la calitat musical de la propia banda. Esta situacio s’arrastra prou de temps sense que la Regidora Gloria Tello fique CAP solucio. En concret falten 7 clarinets, 2 faggots, 1 oboe, 1 clarinet baix, 2-3 de percussio, 1 flauta,… Fernando Bonete va arribar a la Banda Municipal en 2012 i reconeix ya faltaven per cobrir vora 12 plaçes, a lo que s’han sumat prop de 12 mes, per lo que la situacio de la Banda roça el llimit.

La gota que ha fet rebosar el got va ser que en varies ocasions els musics en els concerts han aguantat cadires de fusta dels anys 80 molt incomodes per tocar durant mes d’un hora. Les condicions cada volta han empijorat. El director va tindre una “conversacio” en la regidora Tello amenaçant que en eixes condicions els propis musics i ell mateixa es negarien a tocar una atra volta. Mostrant el malestar de la majoria dels musics de la Banda, i demanant una solucio.

La solucio, eliminar al director de la Banda per acallar les critiques.

Actuacio de la Banda Municipal de Valencia

La resposta de l’Ajuntament va ser buscar un nou director per reemplaçar a Fernando Bonet, que estiguera prop de la jubilacio i que no donara problemes. Pareix que Gloria Tello ha pensat, que matant al mensager, destituint al director, acabarien els seus problemes.

El mateix divendres el propi Fernando va agarrar la batuta de la Banda per ultima volta. Va fer la seua despedida i els musics varen mostrar el seu rebuig a esta decissio. Tambe el propi public present en el concert va durant un parell de minuts ” recriminar a crits ” la decissio de Gloria Tello.  Crits de “Fora Ajuntament” ” No nos representeu” “Ribo no te volem” van omplir els jardins del palau de la musica de Valencia.

AVANT va poder parlar en Gloria Tello

AVANT va poder parlar en la propia Gloria Tello. Nostre Secretari General se la va trobar en la mascletà el dissabte en Alacant,. Nostre Secretari li va recriminar esta actitut i va demanar explicacions… I les paraules de Gloria Tello varen ser “Tio, es molt fort, me demanaven els musics que el tirara ya, quin personage…” intentant carregar contra el director Fernando Bonete. Pensem que una regidora de Cultura no pot comportar-se com una chiqueta, i mirar cap a un atre costat. La seua gestio ha fracasat com el Titanic, ha fet aigua per tots els costats. Es per aixo que li demanem la seua dimissio per la nefasta gestio des d’AVANT.

Donem les gracies tambe a Fernando Bonete Piqueras pel seu respal als seus musics i a la Cultura Valenciana. Gracies per voler fer respectar el treball dels grans musics. Ha fet un gran treball, gracies mestre. Lluitarém per voste i pels musics que es mereixen un respecte absolut.

Los comentarios están cerrados.