La prevencio d’incendis baix minims

Una atra campanya de risc d’incendis forestals baix minims

fotografia: El Mundo.

Nostres boscs i montanyes estan en perill, un nou any per l’arribada de l’estiu. I es que de nou s’ha de preservar el nostre patrimoni forestal. A vegades per negligencies, i a vegades de forma intencionada es pega foc al bosc, un patrimoni vert de TOTS i TOTES.

Els incendis s’apaguen en hivern, i es en els mesos fora de l’estiu quan de manera preventiva se poden evitar els incendis fortuits. Tambe es pot reduïr la virulencia en cas de produir-se un incendi forestal si s’han fet els deures correctament. Per aixo estàn les brigades forestals i les empreses publiques especialisades.

El cas de la Generalitat Valenciana i el de Diputacio de Valencia. De VAERSA a DIVALTERRA

En la Generalitat Valenciana tenim VAERSA, empresa publica forestal. Tambe identica funcio i per tal de completar la seua funcio, la Diputacio de Valencia  dona l’encomanda de gestio forestal. En colaboracio en la Generalitat valenciana a l’empresa publica DIVALTERRA.

Els problemes venen quan les administracions descuiden les seues funcions o maltracten al personal encarregat de velar per la proteccio del bosc.

Cas DIVALTERRA: A cagar al bosc i l’image dels brigadistes per terra en la corrupcio de la Diputacio

Este hivern va eixir a la llum uns judicis que tenien personal de Divalterra i la propia Diputacio o empresa. Havien sancionat a un treballador per anar a pendre un esmorçar a un bar i de pas anar al servici descuidant les seues funcions. Lo que no dia la Diputacio es que en les bases del forestals no tenen servicis per fer les seues necessitats fisiologiques, i tindre que anar a cagar al bosc o al bar. Una situacio incomprensible en ple sigle XXI.

Tambe es queixaven els treballadors dels incompliments, per la seua precarietat llaboral, ya que son contractacions de servici i no son contractacions indefinides, a pesar de la concatenacio de contractes. De fet en varies voltes s’han manifestat a les portes de la Diputacio. 

A la fi, el gast en prevencio es el minim, n’hi han atres prioritats de gast.

A soles els faltava saber que els seu gerent de Divalterra va pagar gastos personals en la tarjeta d el’empresa i va tindre que dimitir en 2017. La solucio va ser ficar una co-gerencia dirigida per el Psoe i Compromis. Ara estan imputats per haver contractat a dit a directius que mai han aparegut per l’empresa. fets que havia intervencio adverit que no era llegal, fins 8 informes negatius, que mai varen fer cas d’ells. Un cas que ha costat el lloc al propi President de la Diputacio. En lo que s’ha vist, els mijos son minims, pero els diners que “es desvien” per a tres fins seguixen sent maxims. En lo que la proteccio al bosc seguix com a una de les ultimes prioritats.

Vaersa i La Generalitat Valenciana. Un cas casi calcat de la Diputacio de Valencia.

Manifestacio de Guardies Forestals. Fotografia de Las Provincias

El cas de la Generalitat Valenciana es identic, per no dir calcat. Tenen problemes en la Generalitat Valenciana. Que no reconeix que per a cuidar del bosc i patrullar necessiten conduir molts quilometres els vehiculs de servici. Tampoc n’hi ha diners per a equipacions personals, i res a dir que la precarietat llaboral. 

De fet esta semana han deixat de patrullar els vehiculs. Esta semana passada varen advertir de l’extrema precarietat i la falta de personal i mijos. Es varen manifestar davant el Compleig 9 d’Octubre de la Generalitat Valenciana per este tema tan greu.

La prevencio, i despuix la vigilancia i control son fonamentals

A la fi, moltes campanyes de publicitat, pero la veritat es que en proteccio i vigilancia es falla molt. Tampoc n’hi ha suficient prevencio, en neteja del bosc en hivern i primavera. Un passeig pel bosc nos porta a la realitat, molta bruticia acumulada sense neteja. 

AVANT demana, una volta mes, un estiu mes, que s’invertixca en eixa neteja d’hivern. Contractacio de persones parades de llarga duracio durant l’hivern. Veïns de les propies zones a netejar, que cuiden del bosc. Elaboracio d’un pla d’usos forestals que permitixca l’arreplegament de fusta de forma controlada i per mig de permisos especials. L’incentivacio de tornar a tindre ovelles i cabres que netegen el bosc en arees mes inaccesibles. Creacio de programes pilot.

N’hi ha molt per fer, i es fa molt poc. des d’AVANT i en el respal de nostres socis politics de Los Verdes i dCIDE i en la teua ajuda, farem molt pel patrimoni forestal de TOTS i TOTES.

Los comentarios están cerrados.