Economia:La venda illegal s’escampa

La venda illegal s’escampa

Image presa en el Mercat del Cabanyal. Av. del Mediterraneu

Tenim un problema este estiu en les localitats costaneres, la venda illegal s’escampa. Un problema greu que pot arribar a enfrontar a venedors legals en illegals. El problema ve quan existix una manca d’actuacio per les autoritats locals, que permitixen esta venda illegal.

Competencia deslleal als comerciants

Molts comerciants es queixen de la competencia deslleal de “manters”, de “lateros” i de bars illegals. Tots sense cap tipo de control a la seua activitat. El problema arriba quan u a la porta del seu establiment li fa la competencia un venedor illegal. El propietari, en molts casos autonom, si no ven, no menja. S’observa com en la mateixa porta del teu comerç tiren la manta a terra i fan competencia als teus articuls, perguent clientela. Els articuls venuts solen ser copies no autorisades e illegals, que busquen competir via preu en els teus productes.

Image del Mercat Central del dilluns.

L’autonom que no menja si no ven versus venedors illegals

L’autonom comproba com en una situacio de crisis, la gent compra lo barat i abaixen les vendes. Seguix l’autonom pagant uns imposts, que si el IBI del local, que si el IAE, el IRPF, els autonoms, l’aigua, la llum…En el cas dels bars, si traus unes taules al carrer pagues permis d’ocupacio de la via publica. Els illegals, no paguen res.

El cas extrem de Valencia Ciutat

Carrer Joan d’Austria. Porta de “El Corte Ingles”

En la Ciutat de Valencia el cas es extrem. Tenim carrers a on TOTS els dies a la porta dels comerços tenim estos manters, competint en els comerços. Una venda illegal de la que sabem darrere tenim mafies en suculents beneficis. La propia Guardia Civil atertava de que estos beneficis i mafies a la fi, vana a pagar, en molts casos, el terrorisme internacional.

Valencia i la seua policia local no poden fer mes, estàn en les mans nyugades, ya que les autoritats municiapls i autonomiques son prou permisives en este aspecte.

 

Events sense cap control

Bar illegal en l’Orgull en ple carrer Colon.

Un atre problema son la proliferacio de “lateros” i inclus bars illegals improvisats en tots els events massius que es celebren a la Ciutat. En falles en la porta de l’Ajuntament es venia alcohol, inclus pareix ser, es cuinava aliments en algun cas. Ara en l’Orgull, s’ha tornat a vore la mateixa situacio, sense cap actuacio per part de la Policia local, casi inexistent.Pper cert, des de la carrossa de la Regidoria de Cultura Festiva de Fuset es comprava cervesa al “latero” illegal.

Aci baix vos fiquem l’enllaç al video fet per gent d’AVANT a on es veu la permissivitat i el foment d’estes practiques.

 

En el Mercat del Cabanyal, la funcionaria inspectora municipal demanant papers als venedors “llegals” i baix d’ella el “mantero”…

Los comentarios están cerrados.