Mig Ambient: Esta es l’aigua que volem

Mentres hair es donava la veu d’alerta en Arago per inundacions, aci  als valencians, a soles nos volen per a ser moneda de canvi.

Esta es l’aigua que volem. Des de Giner borrasca darrere de borrasca, han fet que s’acumule metres de neu i gel als Pirineus i zones del Nort de la Peninsula Iberica. Les conques hidrografiques del nort i de l’Ebre estan en situacio d’alerta pel risc d’inundacions, donat el capdal molt elevat que porten els rius.

La grafica mostra l’augment de capdal de l’ebre al se upas per Saragossa i la següent mostra les conques hodrografique sde la Peninsula. A on l’Ebre està al 75% de la seua capicitat i la conca de Catalunya interna ronda el 65%. Atres conques com les del Nort estan a mes del 80%.

AVANT i Los Verdes no entenem com en epoca de grans plujes no es trasvassa aigua de les conques del nort i de l’Ebre (ya que es la que tenim mes a prop) cap al sistema del Xuquer i Segura que estan al 31% i al 26% de la seua capacitat a soles. Els veïns del Nort i l’Estat preferixen tirar l’aigua a la mar en esta época de grans excedents abans de trasvassar-la cap a les conques deficitaries.

Exigim, un pla general real que faça que en estes epoques de molt d’excedents, es puga trasvassar entre conques hidrografiques aigua, que per una banda milloraria molt la calitat de vida i el mig ambient de les zones deficitaries i permetria rebaixar el nivel d’emergencia i el risc d’inundacions.

Es un problema d’Estat que NINGU vol tocar, ya que inclus recordem que la primera volta que el diputat de Compromis Joan Baldovi va apareixer pel Congres dels Diputats va votar EN CONTRA del trasvassament d’aigua del Tajo al Segura. Nostre proyecte ha der ser per un costat resoldre este problema pero tambe treballar dur en el reaprofitament d’aigües i en la conscienciacio de no malbaratar un recurs escas. 

 

Los comentarios están cerrados.