Transports: Renfe rodalies discrimina als usuaris de movilitat reduïda

Problemes de movilitat

Juan Antonio Peinado demanant un tren adaptat

Renfe rodalies discrimina als usuaris de movilitat reduïda o aixo pareix vistes les circunstancies, i es que el passat dissabte, Juan Antonio Peinado, de Cullera, anava a agarrar el tren de rodalies de Renfe. Va aplegar a l’estacio del Nort de Valencia per agarrar el tren de la llinia C-1 en desti a Cullera. Ell volia agarrar el tren de les 9:40. El problema es que este tren de la llinia Valencia-Gandia no estaba adaptat per a persones en movilitat reduïda.

El tren “adaptat” per a la seua cadira de rodes, eixia a les 15:48, sis hores mes tart. Juan Antonio està cansat d’esperar ya atres voltes, de normal, de mija 3-4hores. Ell havia aplegat a l’estacio a les 9:30, i esta volta no estava dispost a esperar mes de sis hores, per lo que va agarrar i s’encadenà al tren següent que tenia prevista la seua eixida a les 10:30h.

RENFE no complix en l’accesibilitat

RENFE te un pla d’accessibilitat i publicita que els seus trens estan adaptats. Pero varios mijos de comunicacio publicaren en 2017 que cap comboi de la llinia C-3 estava adaptat. Igualment, la freqüencia entre trens adaptats per llinia sol estar entre 5-6 hores. Aço, en ple sigle XXI no es acceptable de cap manera.

Estos problemas s’unixen a que en varies ocasions, els trens no han pogut eixir per falta de maquinistes. Esta es una situacio constant de llinies i manteniment deficient, sense inversions suficients i sense que ningu faça res al respecte.

Mides d’AVANT

Des d’AVANT, en ajuda en els companyers de dCIDE y Los Verdes, estem compromesos en les persones. Es per aixo que anem a elevar una queixa formal a Renfe, al Ministeri de Transports i a la Generalitat Valenciana, per q que s’invertixca d’urgencia per acabar en estes situacions de discriminacio. Igualment anem a demanar a RENFE no prenga accions llegals contra Juan Antonio Peinado

 

Los comentarios están cerrados.