Ensenyança: Seguixen els barracons en els coleges

El Colege 103, mes de huit anys en barracons en la ciutat de Valencia

Els barracons en educacio

Llegir una noticia en un Diari o en un atre es com vore el dia o la nit. En un Diari te diu…”acabant coleges“. Un un atre diari es diu “La Conselleria assumix que no s’acabaràn“.

El tema es que pareix que seguixen els barracons en els coleges. El tripartit o govern de la Nau va prometre acabar en els barracons, pero la realitat a un any d’acabar la llegislatura es una atra. Dels 106 coleges que tenen barracons, en 26 no es farà CAP actuacio en esta llegislatura. Pareix que necessiten quatre anys mes el govern valencià. Sona a excusa per a demanar de nou el vot, una atra volta. Victimisme en estat pur, com si quatre anys no sigueren suficients per a construir infraestructures educatives dignes. Proyectar, licitar i construir en quatre anys tenim prou. El problema no es tecnic, es la poca inversio economica per part de la Conselleria d’Educacio del Conseller Marzá de Compromis.

Prioritats de gast en la Conselleria d’Educacio de Marzá

Les prioritats d’inversio en la Conselleria pareix que son moltes. De fet,en l’any 2017 apareixia una subvencio nova de 1,2millons d’€ per als mijos de comunicacio per a publicar en el seu “valencià”. Una subvencio que enguany ha ascendit a 2,8millons d’€. Tambe tenim les subvencions a les entitats catalanistes com a Escola Valenciana. Esta “entitat” tenia com a vice-president per a Castello al propi Conseller Marzá. Sumem les subvencions als mijos de comunicacio i les subvencions a Escola Valenciana ( prop de 400.000€ a l’any en conjunt) . Ademes, si afegim  les subvencions a la catalanista ACPV o, al disc del diputat de Corts Valencianes de Compromis Josep Nadal , tenim uns diners que no es destinen a educacio. Seguixen els barracons en els coleges i instituts de nostres comarques.

Promeses incomplides de Compromis. Proposta d’AVANT

Des d’AVANT, i en ajuda dels nostres socis de dCIDE i Los Verdes, anem a establir unes prioritats de gast. En el que no se done CAP subvencio a ningu fins que lo important no siga cobert. La contractacio de professorat suficient , i les instalacions educatives son lo fonamental en educacio. Tambe les ajudes als pares en pocs recursos. Igual que el ficar mijos i professorat a alumnat especial, en capacitats especials.

De CIEGSA a Edificant. Del PP al tripartit.

El govern del PP va invental Ciegsa per a la construccio d’infraestructures educatives. Hui està en el punt de mira pels “extranys” sobrecosts de tots els seus proyectes i la sombra de la corrupcio levita sobre Ciegsa. Compromis i el tripartit va inventar una nova, Edificant. A la fi, el mateix efecte, coleges sense construir i cada volta en mes dificultats. A la fi, siguent objectius, la mateixa estela del PP està seguint el Conseller Marzá, seguixen els barracons, seguixen els retalls, i falten professors, i seguixen els mateixos problemes.

 

Los comentarios están cerrados.