Politica: Ya tenim nou president…¿i ara que?

Ya tenim nou President

Congres dels Diputats

Ya tenim nou President del Govern, ¿i ara que?. Via mocio de censura, Pedro Sanchez ha superat el tramit. Este es un tramit parlamentari que està reflectit en nostre ordenament juridic, pero que molta gent no enten. Es una ferramenta mes que està en les lleis fetes pels nostres parlamentaris.

L’inaccio del PP

L’inaccio del PP davant molts temes importants, i sobretot la sentencia de la Gurtel, han dinamitat el govern. Un govern en minoria que no ha sigut capaç d’arribar a  pactes d’estat. Tampoc s’ha renovat ni ha plantat cara a la corrupcio. Estos fets han donat ales a una oposicio envalentonada que ella mateixa no es creu ni esta nova situacio. El PP recordém que va pactar els presuposts d’enguany en el PNV i en Cs. Ademes de CC i un diputat de Nueva Canaria qu anava en llistes del Psoe. A canvi no va importar donar inversions millonaries que nos ha llevat als demes, als demes territoris que nos tornem a repartir miquetes.

El cas del PNV

El cas del PNV, partit nacionalista, que va donar respal en els seus vots a Rajoy, i que ara en els seus vots l’ha fet caure. Si abans eren bons, ara so han de ser tan roïns, ha sabut jugar molt be les seues cartes. Gracies ad aço ha tert a u i a l’atre lo que ha volgut per a Euskadi sense massa problemes. Tambe tenim el cas especial de Cs, un partit que està junt al PP, donant respal a les seues iniciatives. Fins a ultim moment ha optat per una via que no existia, pareix que volien estar jugant a varies baralles a la volta i no banyar-se.

El cas valencià

El cas valencià es molt especial, ara, els que demanaven una finançacio justa son els que tenen capacitat de doanr-mos-la, els que demanaven diners per als transport metropolità de Valencia han de pressupostar-la. Es molt facil criticar, i es de veres que estem infrafinançats, pero tambe que gasten els diners a on no toca, amiguismes i subvencions. Tambe es de veres que el transport metropolità es mereix mes. Les paraules de nostre Secretari General Vicent M. Bellvís ho diuen tot.

Esperem que el senyor Chimo Puig demane una reunio d’urgencia en Pedro sánches, en el seu partit, per a que el tema de finançacio estiga este mateix mes damunt de la taula. Igualment espere que Ribó vaja a Madrit a exigir eixos diners per al transport metropolità“. Perque des d’AVANT no entenem el cas de Compromis, que ha regalat quatre vots a canvi de RES. Han de ser coherents i continuar exigint lo mateix al govern de Madrit, que quan estava el PP, aixina demostraran la seu coherencia real.

Convocatoria d’eleccions generals

AVANT junt a dCIDE i Los Verdes anem a seguir, com ho estem fent sense descans, treballant. Treballant per TOTES les persones i defenent els interessos valencians. Per aixo exigim la convocatoria d’unes eleccions generals abans de la fi d’enguany que garantixca la representativitat real. es l’unica manera de que els ciutadans puguen expressar lluirement, en el seu vot, lo que pesen. Si el ex-president Rajoy no ha volgut fer-ho, esperem que el nou president no caiga en el mateix erro.

Los comentarios están cerrados.